VEELGESTELDE VRAGEN OVER ONZE AUTOLEASE

Heeft u een vraag? Bekijk dan onderstaande antwoorden op de meest gestelde vragen over lease en Leasecentrum Nederland. Mocht uw vraag er niet bij staan, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Is Leasecentrum Nederland onafhankelijk?
Ja, Leasecentrum Nederland is een onafhankelijke partij die bemiddelt tussen u, de leverancier en de financieringsmaatschappij.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een lease aan te vragen?
Om een auto te kunnen leasen dient u ingeschreven te staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Vrije beroepen zijn hierop de uitzondering.

Kan ik als particulier gebruikmaken van lease?
Nee, Leasecentrum Nederland richt zich uitsluitend op de zakelijke markt. Voor u als particulier gelden er andere voorwaarden. Wel komt u misschien in aanmerking voor een huurkoop of een doorlopend krediet van onze andere bedrijfstak.

Welke informatie hebben jullie nodig?
Afhankelijk van het onderpand en de aanbetaling kan dit verschillen. In de regel hebben wij voor een snelle acceptatie de meest recente jaarcijfers van uw bedrijf nodig.

Kan ik als startende ondernemer ook een lease aanvragen?
Jazeker! Per aanvraag kijken we naar de mogelijkheden. Het kan zijn dat er bij een startend ondernemer om een kleine aanbetaling wordt gevraagd. Daarnaast zal de investering in verhouding moeten staan met uw (toekomstige) bedrijfsresultaat.

Is verzekering, onderhoud en wegenbelasting inbegrepen bij Financial Lease?
Nee, Financial Lease is exclusief verzekering, onderhoud en wegenbelasting. Financial Lease is de meest transparante leasevorm. Wel kunt u bij ons verzekeringen afsluiten tegen zeer concurrerende verzekeringspremies. Bekijk ze hier.

Bij Operational Lease heeft u wél de mogelijkheid om bovengenoemde kosten mee te nemen in uw maandtermijn.

Waarom zijn jullie de goedkoopste?
Leasecentrum Nederland probeert zoveel mogelijk zaken telefonisch of per e-mail te doen. Doordat we op deze wijze geld besparen, kunt u goedkoop een auto leasen. Als leasespecialist hebben wij ervoor gekozen om onze kosten laag te houden door te werken met een kleine groep mensen. Extra voordeel: u heeft één aanspreekpunt die van begin tot eind alles met u regelt.

Ben ik eigenaar van de auto/motor?
Dit verschilt per gekozen leasevorm. Zo bent u bij Financial Lease direct economisch eigenaar en wordt u bij Operational Lease als huurder gezien. Bel 074 – 25 50 360 voor meer informatie of stel uw vraag via ons contactformulier.

Wat is een slottermijn?
Het slottermijn is het bedrag dat nog openstaat aan het einde van de looptijd van uw contract. Over dit bedrag betaalt u tijdens de looptijd geen aflossing. U betaalt het slottermijn samen met uw laatste maandtermijn en u kunt deze bij het afsluiten van de Financial Lease naar wens aanpassen. Het slottermijn moet in verhouding staan met de economische restwaarde op de einddatum. In sommige gevallen kan het slottermijn opnieuw gefinancierd worden.

Waarom financieren jullie 100% van de aanschafwaarde exclusief btw?
Aangezien de auto bij een lease aan de onderneming wordt gefactureerd, kunt u direct de btw bij de eerstvolgende aangifte verrekenen en terugvorderen. U betaalt de btw dus voor, net zoals bij uw andere zakelijke uitgaven.

Kan ik over het maandelijkse leasebedrag ook btw terugvorderen?
Nee, omdat u bij aanschaf van de auto het volledige btw-bedrag over de investering kunt terugvorderen, kunt u niet nogmaals het btw-bedrag over de aflossing terugvorderen. Uw maandelijkse leasebedrag is dus btw-vrij.

Staan de maandelijkse termijnen vast?
Ja, er is sprake van een vaste looptijd die tussentijds niet gewijzigd kan worden.

Kan ik een lease afsluiten met een negatieve BKR-codering?
Dit is per situatie verschillend. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. Neem hiervoor contact met ons op.

Wat gebeurt er aan het einde van het contract?
Bij een Financial Lease is de auto na betaling van het laatste leasetermijn (en na betaling van uw eventuele slottermijn) volledig uw eigendom. Bij Operational Lease gelden hiervoor andere regels.

Contact opnemen